Brian Reynolds, a BHG vezére és a legnagyobb stratégiák közül jó néhánynak a tervezője (Rise of Nations, Alpha Centauri, Civilization II) beszélt először az új kiegészítőlemezről, íme mondandójának a lényege.

A dinasztiák koraA nagy egymásratalálás véletlenek sorozata volt. A Microsoft látva az alapjáték sikerét, úgy gondolta, jó lenne még egy kiegészítőt a piacra dobni. Ám az Ensemble energiáinak jó részét a Halo Wars köti le épppen, viszont a Big Huge Games (BHG) RTS-ekkel foglalkozó csapata épp szabad volt (a cég jó része most dolgozik az új RPG játékon!). Mivel Reynoldsék számára ismert terep a történelmi stratégia, őket kérték fel a közreműködésre, és miután a BHG-s srácok is nagy rajongói az Age of Empires sorozatnak, nagyon megörültek, hogy ezen dolgozhatnak, így mindenki nyer, remélhetőleg a rajongók is...

A helyszín megválasztása egyszerű volt, hiszen még itt nem jártak és sok érdekes lehetőséggel is kecsegtetett Ázsia - no és emlékezzünk csak, ide akart valójában eljutni Kolumbusz is, nem Amerikába. Ha pedig a fűszer- és selyemkereskedelmet is figyelembe vesszük, illetve az itt lezajlott számtalan háborút, akkor nem is lehet kétséges, hogy jó húzás ez a fejlesztők részéről. A játék a 15. század végétől a 19. század alkonyáig szövi a játék történetét, mely egyben az Age of Empire III és az Európa - Távol-Kelet ellentét időszaka is.

A dinasztiák koraA pályák természetesen ennek megfelelően sokban eltérnek az elődöktől, és egyedi jellegzetességek is lesznek, mint  például a a Selyemút, az egyik küldetés helyszíne, mely újszerű kereskedelmi rendszert vezet majd be. A csodák, melyekből 15 darab lesz,  (korábbi Age játékokból lehetnek ismerősek) a fő ázsiai civilizációk kulturális fejlődését szimbolizálják majd, de eltér a korábbiakban tapasztalt szerepe. Most ugyanis nem nyerni lehet, ha felépítünk egyet, hanem így lépünk feljebb egy korszakot, és a választástól függően egy maradandó bónuszt is ad (ez pedig a Rise of Nations rajongóknak lesz ismerős, de ezen kívül is lesznek még hasonló dolgok a két játék között). Másik újdonság még a konzulátus épülete, mellyel kapcsolatba lehet lépni egy európai országgal, és előnyökre tehetünk szert, vagy egységeket bérelhetünk.


A dinasztiák koraHárom új nép lesz, de ezek annyira eltérnek egymástól, hogy úgy látták jobbnak a fejlesztők, hogy három külön kampányt készítenek, egyenként öt küldetéssel (bővebbet majd később árulnak el a civilizációkról, nagy meglepetésekre kell majd készülnünk). Ide is bedobtak egy kis csavart, mert mostantól a "nehéz" szinten tényleg vért lehet majd izzadni, azt gondolták a BHG-nál, hogy valószínűleg már elég ügyesek lettek a játékosok az elődökkel játszva, és nekik is szerettek volna kihívást nyújtani. A könnyű és a normál szinthez nem nyúltak.

A készítők a rajongók kívánságait is tanulmányozták, és ezekből is bekerül néhány dolog a játékba az ígéretek szerint, de profi játékosokkal is konzultáltak, hogy az interfészen milyen változásokat tartanak szükségesnek. A kérések közül egyet említett meg a főtervező, ez a "még több gyorsbillentyűt!" volt, ennek bőséggel eleget tettek, de a "random map", azaz a vélelenszerűen generált pálya funkció is visszaköszön.

Reynolds a fentieken kívül már csak arról ejtett néhány szót, hogy milyen jó dolog ezen a játékon dolgozni. Már csak a lényeg van hátra, idén ősszel várható a The Asian Dynasties megjelenése.

(A lenti képek az előző kiegészítőből származnak!)