A Lionsgate tavaly szerezte meg a Borderlands megfilmesítési jogát, de azóta nem igazán hallottunk a projektről, már azon kívül, hogy a produceri teendőket Avi Arad és fia, Ari Arad látja el. Ma viszont változás állt be ezen a téren, mert úgy tűnik, megvan a forgatókönyvíró.

A Hollywood Reporter szerint a szkript összerittyentésével a kanadai komikust, Aaron Berget bízták meg. Ha nem hangzik ismerősen a neve, az nem csoda, hiszen eddig csak két jövendőbeli mozifilm köthető a nevéhez: a Section 6 című kém-thriller és a G. I. Joe 3. Mivel ezeket még nem láthattuk, így nehéz lenne megítélni Berg tehetségét – oké, a G. I. Joe 3 nem éppen a legékesebb cím, de egy jó író még ebből a témából is kihozhat valami elfogadhatót.

A Hollywood Reporter még azt is tudni véli, hogy a filmet R besorolásúra tervezik, és afféle „Mad Max az űrben” stílust fog képviselni, ami a Borderlandsot ismerve azért nem meglepő. A Tales from the Borderlands pedig már megmutatta, hogy eme univerzumban is össze lehet hozni egy történet központú, filmszerű művet. Most csak az interakciót kell kihagyni, de a Telltale játékában már abból sem volt sok.