• 2023. május 19-én debütál a Domra fókuszáló Halálos iramban 10, vagyis a Fast X
  • Sajtóértesülések szerint 340 millió dollárból gazdálkodhat a produkció
  • Nem tudni, hogy az utolsó két részre vagy csak a következő filmre szól ez az összeg
  • A széles stáb, Diesel tiszteletdíja és az autós-robbantós filmeket érintő infláció indokolja a magas összeget

Fájdalmas rendezőváltáson esett át nemrég a Halálos iramban 10 (Fast X), azonban május 18-án már nagyvásznon láthatjuk a következő, utolsó előtti felvonást. Hollywood egyik legrégebb óta futó, tényszerűen rendkívül sikeres filmsorozatáról van szó, ami ennek megfelelően sajtóértesülések szerint kivételesen magas költségvetést kapott az új epizód munkálataira: 340 millió dollárból gazdálkodhat a látványos autós, motoros, repülős, sőt a legutóbbi rész óta űrhajós jeleneteiről ismert produkció.

Egyelőre nem tisztázott, hogy ezt az összeget a két befejező filmre együttesen, vagy csak az első mozira szánták, de ez a büdzsé még két epizód számára is igen vastag alapnak mondható. A The Wrap szerint az egyre népesebb stáb, vagyis a gyarapodó Család költségei, Vin Diesel tiszteletdíja és az autós-robbantásos filmeket különösen érintő világszintű infláció indokolja a magas összeget.

mv5bmmqxogflmdytmdrhns00nwuxlwflmdctnzfjmjgxmdjhnddlxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Halálos iramban 10

kilencedik felvonásban már elkezdték bemutatni Torettóék múltját – John Cena az elveszett testvér szerepében bukkant fel –, a tizedik rész pedig egyenesen Dom személye körül forog majd. Valószínűleg visszatér az előző film főgonosza, Charlize Theron és John Cena „megtért” karaktere. Természetesen Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Sung Kang és Nathalie Emmanuel állandó csapatát is viszontláthatjuk. Újonnan csatlakozott a stábhoz Brie Larson, az antagonista szerepében Jason Momoa, a Puerto Rico-i színészlegenda, Rita Moreno, illetve Az Öngyilkos Osztag Ratcatcher 2-jeként megismert Daniela Melchior. Ti várjátok már a premiert?