• Továbbra is készül a System Shock 3
  • Az Otherside Entertainment egy másik részlegéhez kerülhetett
  • Állítólag társfejlesztőt keresnek

Bár hivatalosan soha nem erősítették meg, a projekt körüli nagy csend miatt hihetőnek tűnt egy volt fejlesztő korábbi nyilatkozata, miszerint leállították a System Shock 3 fejlesztését, ráadásul a csapat nagy részét is szélnek eresztették. Most azonban jó hírek érkeztek: a játék mögött álló Otherside Entertainment most úgy nyilatkozott, hogy továbbra is zajlik a fejlesztés.

a-korabbi-rossz-hirek-ellenere-meg-mindig-keszul-a-system-shock-3.jpg

A marketingért felelős alelnök, Walter Somol így fogalmazott a hivatalos fórumon:

"Még élünk. Mind otthonról dolgozunk, ahogy bizonyára a többségetek. Az új koncepciónk szépen kezd összeállni és nagyon izgatottak vagyunk miatta. Sikerült előállnunk egy király és kellően egyedi látványvilággal, ami szépen kezd összeállni a játékmenettel Unreal Engine 4-ben."

Ez alapján egyhamar még nem számíthatunk a megjelenésre, ráadásul sok mindenre magyarázatot adhat, hogy Somol nem a projektet eddig gondozó austini, hanem a bostoni részlegnél dolgozik. Úgy tűnik tehát, hogy az eredeti csapat valóban nem dolgozik már a projekten, a nyilatkozat kapcsán felbukkant friss pletykák szerint pedig jelenleg társfejlesztőt keresnek a játékhoz.