• A Madarak a dobozban a Netflix első, igazán nagy költségvetésű filmje lesz
  • A regényadaptáció forgatása augusztusban indul

A filmes jogok már évekkel korábban elkeltek, de most pezsdült fel igazán az élet a Madarak a dobozban körül, hamarosan indulhat a forgatás. A készülő film a lehető legjobb kezekben van, ugyanis a Netflix karolta fel a projektet, akiknek ez lesz az első nagyköltségvetésű mozifilmje: a hírek szerint első körben 45 millió dolláros büdzsét biztosítottak hozzá, a forgatás augusztusban meg is kezdődhet.

A rendező az Oscar-díjas Susanne Bier (Egy jobb világ, Serena), a forgatókönyvért az Érkezés írója, Eric Heisserer kezeskedik. A producerek Dylan Clark (A majmok bolygója-sorozat), Chris Morgan (Halálos iramban 5, 6 és 7, 47 Ronin) és Clayton Townsend (A 40 éves szűz, Zoolander 2). Bár a szereposztásról még keveset tudni, az már biztos, hogy az Oscar-díjas Sandra Bullock kapott szerepet.

Azoknak, akik nem olvasták a könyvet, csak röviden és spoilermentesen annyit, hogy Josh Malerman regénye napjainkban játszódik, főszereplője egy anya (őt alakítja majd Bullock a HollywoodReporter értesülése szerint) és két kisgyereke, akiknek bekötött szemmel kell megtenniük egy veszedelmes utat a házukat elhagyva – ugyanis van valami odakint, valami, amit ha meglátsz, véged...

madarak-a-dobozban.jpg