• A One Piece lett a Netflix legnézettebb sorozata múlt héten
  • Több mint 18 millió megtekintést produkált a debütálást követő négy napban
  • Így szinte biztos, hogy az adaptáció nem jut a Cowboy Bebop sorsára
  • A Ki az az Erin Carter? lett a második helyezett

Hihetetlenül hangzik, de hosszú idő után végre megtört a Netflix manga/anime adaptációs átka, a nemrégiben debütált One Piece képében ugyanis egy valóban remek feldolgozást kaptunk – olyannyira, hogy az még a rajongókat is meglepteMonkey D. Luffy élőszereplős kalandjai mind a kritikusokat, mind pedig a nézőket meggyőzték, a szériát övező hype (na meg az alapművek népszerűsége) miatt pedig értelemszerűen rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy miként szuperál új köntösben az Oda Eiicsiró nevével fémjelzett történet. Ebből adódóan aztán be is húzta a sorozat az első helyet az augusztus 28. és szeptember 3. közötti időszakban.

top10-tv-english-aug-28-sep-3-2023.jpg

A sorozat összesen 18,5 millió megtekintést ért el a premiert követő napokban (a streaming szolgáltató most már úgy számol nézettségi adatokat, hogy a megtekintett órák számát osztja el az adott produkció hosszúságával), ami bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy bezsákolja az aranyérmet. A Netflix nemrég bevezetett módszere miatt sajnos nem lehet összehasonlítani a nyitányt a mindössze három héttel a bemutató után elkaszált Cowboy Beboppal, ám annyi biztos, hogy az csupán 21,6 millió megtekintett órát tudott összehozni az első négy napban, így a One Piece mindenképp (sokkal) jobban kezdett. A dobogó második fokára a Ki az az Erin Carter? című minisorozat léphetett (15,8 millió megtekintéssel), a lista további részében pedig olyan szériák tűnnek fel, mint A gyilkos csodaszer (Painkiller), a Depp kontra Heard és A kiábrándult királylány (Disenchantment).

toplist.jpg

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.