A FIFA 12 legnagyobb dobása a tovább fejlesztett Impact Engine volt, melyet viszont a játékban alig-alig használtunk -- legalábbis mi, átlag szobafocisták, a profik világában nyilván máshogy mennek a dolgok. Ez az, ami aggasztotta az EA Canadát, hisz ők nem csak egy szűk réteg kedvéért dolgozták ki a focis játékok legrealisztikusabb fizikai motorját. Így aztán a még tovább csiszolt FIFA 13-ban lesz egy Skill Games játékmód, mely a szokásos tutorialon túl olyan trükkökre tanít majd, melyek még a legjobb FIFA-játékosokat is meglephetik.

"Számunkra kétirányú dolog a Skill Games." -- magyarázta a FIFA 13 producere a VG247-nek. "Először is kellett egy oktatómód, ami megtanítja a játékosoknak a hatékony védekezési technikákat, a reakció pedig az volt, hogy »oké, ez klassz, de miért nem mutatjátok meg, hogyan tudunk passzolni vagy jobban lőni?«. Azt mondtuk, hogy »rendben, ezt át kell gondolnunk«, így bár a Skill Games elengedhetetlen, ha meg akarod tanulni az új FIFA-t, de még a leghardcore-abb játékosoknak is meglepően nagy kihívást nyújthat. Minden játékágnak négy szintje van, melyek egyre nehezebbé válnak. A legutolsó már nagy tapasztalatot igényel, és bár mindenki megcsinálhatja, a végén szerzett pontszám egy ranglistán gyűlik, hogy lásd, ki mennyire volt jó."

A FIFA 13 szeptember 28-án jelenik meg mindenre, amin csak focizni lehet. A játék már most meggyőzőnek tűnik, reméljük, hogy sikerül felülmúlni a tavalyi részt, mely egyébként mind PC-n, mind pedig konzolon remek szimulátor volt. Alant egy új videót is megnézhettek, főszerepben a Manchester City hazai mezével.