A Lighthouse Interactive ma adta hírül, hogy szerződést kötött a Raptr „szociális játékplatform” készítőivel arról, hogy a cég által kiadott játékok, mint például a Dawn of Fantasy MMORTS vagy az East India Company tengeri stratégia (mindkettő 2009 első negyedévében várható), támogatni fogják az említett szolgáltatást.

De mi is ez a Raptr? Nos, ha gyorsan, és sokaknak érthetően akarnám jellemezni, azt mondanám: egy multiplatformos XFire. Ez nem is véletlen, ugyanis a Raptr atyja az XFire egyik létrehozója, az egykori világbajnok e-sportoló, Dennis Fong. A termék tulajdonképpen ugyanazt kínálja, mint a sokak által szeretett és használt alkalmazás, csak épp mindenféle platformokra kiterjesztve, tehát használatával láthatjuk, ha egy barátunk épp flashjátékot nyúz, vagy a PC-jén, a Macintoshán, az Xboxán, a PS3-ján, vagy a Wii-jén játszik. A Raptr együttműködik az XFire-rel, a Steammel, a WoW-val, az Xbox Live-val, sőt, automatikusan értesítést küld számos közösségi oldalra (Facebook, Twitter, Friendfeed), hogy éppen mivel nyomod. Természetesen képes arra is, hogy letöltse a gépünkre telepített játékokhoz megjelent legfrissebb frissítéseket, foltokat – mindezt egy ingyenes, szerény méretű kliensen keresztül.

Mondom, marketing ez a javából, de annak remek, és a holland székhelyű Lighthouse csak egy a sorból, hiszen a „kis dínónak” máris rengeteg a támogatója.