Zajlik a THQ licenceinek az aukciója, ám amekkora esemény ez, annyira kevés konkrétum áll a rendelkezésünkre. A nagyközönséget és a sajtó nagy részét nem engedték a tárgyalóterembe, így csak a kiszivárgott, egyelőre nem teljesen megbízható információkra támaszkodhatunk. Ezek szerint a korábbi hírekhez képest több licitáló gyűlt össze: érdeklődik a SEGA, a Koch Media és a Ubisoft is.

A beszámolók szerint jelenleg a SEGA adná a legtöbb pénzt azért, hogy rátehessék a kezüket a Relic Entertainmentre, hogy így ők kezelhessék a Warhammer 40k- és a Company of Heroes játéksorozatokat; a Dead Island kiadója, a Koch Media a Saints Row- és a Red Faction sorozatot jegyző Volition Inc.-t akarja, míg a Ubisoft egyszerre több licencet is szeretne felkarolni, ezek közül pedig az egyik a South Park lenne -- ez viszont problémás egy cseppet.

A licitálás közben a South Park Studios egy bírósági ügyet indított, amiben azt kérik, hogy állítsák le a The Stick of Truth licencének elárverezését, ugyanis a THQ nem adhatja el azokat a jogokat, amikkel nem ők rendelkeznek, illetve a 2011-ben aláírt szerződés kimondja, hogy szerződésszegés (csődöt jelentett a cég, ezzel veszélybe sodorva a játék elkészülését) esetén a THQ terhére visszavehetik a licencet. A THQ viszont azt mondja, hogy a kiadói jogokkal ők rendelkeznek a szerződésük egy másik, titkosított pontjára hivatkozva.

Egyelőre tehát úgy áll helyzet, hogy a Relic Entertainment a SEGA istállójához csatlakozik, a Volition Inc. a Koch Mediát fogja gyarapítani, a South Park The Stick of Truth pedig talán a Ubisoft gondozásában fog megjelenni. Amint kapunk hivatalos információkat, szólunk, ezeket ugyanis még nem lehet készpénznek venni.