A THQ már hónapok óta gyengélkedik, s most, a legutóbbi, ismét veszteséggel zárt negyedév után az eddigieknél is búskomorabb kép rajzolódik ki -- Michael Pachter szerint még a csőd vagy a felvásárlás is előfordulhat. Ezek hallatán a cég részvényei mélyrepülésbe kezdtek, 46 százalékot csökkenve, ami csak további rossz hír a befektetők és a vezetőség számára.

Az ilyen helyzetek természetes velejárója az, hogy a többi, jobb helyzetben lévő óriáscég elkezd gondolkodni azon, hogy milyen, arra érdemes szellemi tulajdonokkal járnának jól. Azt persze nem tudjuk, pontosan hány érdeklődő van, de azt igen, hogy a Ubisoft az egyik. A cég vezérigazgatója, Yves Guillemot a GamesIndustry International stábjának elmondta, hogy már fontolóra vették bizonyos IP-k felvásárlását, ezzel kapcsolatban azonban részleteket egyelőre nem árulhat el.

A THQ helyzetét egyébként természetesnek tartja Guillemot, abban az értelemben, hogy minden nagyobb váltásnál van olyan cég, ami a folyamat során megbotlik. Ilyen volt annak idején az Atari, a Midway és az Acclaim; most úgy tűnik, a THQ is erre a sorsa jut.