Nem volt teljesen katasztrofális, de jónak sem nevezhető a THQ legutóbbi gazdasági negyedéve. A cég 21 millió dolláros mínuszban zárta az elmúlt három hónapot, ami habár rossz teljesítmény, javulás a tavaly elkönyvelt közel 100 millió dolláros veszteséghez képest. Ezek fényében a kiadó még az eddigieknél is keményebben küzd az életben maradásért, s a struktúraváltás után most egy befektetői céget fogadtak fel, hogy segítsenek nekik valahonnan pénzt szerezni, illetve elhalasztották három fontos játékuk megjelenését, hogy tovább csiszolják őket a csapatok.

A hírek hallatán nem rajzolódik fényes jövő a kiadó számára, sőt Michael Pachter már a csődöt vagy a felvásárlást is kilátásba helyezte. A cég befektetőinek célzott elemzésében a Wedbush Morgan embere ezt írta: ha a cég gazdasági helyzete tovább romlik, s a részvényeinek eladásával próbál pénzhez jutni, az a hitelezőkkel kötött megállapodás megszüntetésével járhat, ez pedig ahhoz vezet, hogy a kiadót vagy felvásárolják, vagy egyszerűen csődbe megy.

Pachter kiemelte, hogy habár a THQ sikeresen csökkentette a kiadásait a termelés karcsúsításával és elbocsátásokkal, hosszú távú növekvés csak a bevétel javulásával érhető el.