A befektetőknek tartott konferenciáján a THQ frissen megválasztott elnöke, Jason Rubin közölte, hogy leállítottak minden munkálatot az InSANE-trilógiával kapcsolatban. A jogok teljes mértékben visszakerültek a kitaláló Guillermo del Toróhoz; nagy valószínűséggel ebből így már sosem lesz játszható termék, hacsak valaki rá nem teszi a kezét.

A rendező egy 2011-ben adott interjúja szerint az első játék két vagy három év múlva jelenhetett volna meg, ami azt jelenti, hogy tényleges munkálatokat még nem nagyon végeztek, csupán megalapoztak a projektnek. A fejlesztést del Toro szoros közreműködésével a Volition végezte volna.

Rubin magyarázata szerint azért kaszálták el a játékok fejlesztését, mivel így jobban tudnak koncentrálni a portfóliójuk fontosabb tagjaira, s ugyanebből az indokból döntöttek úgy, hogy a mobilplatformokat és a közösségi hálózatokat célzó fejlesztéseket is leállítják. Ezek csupán 1,1 százalékát tették ki az üzletüknek, majdnem ugyanannyit, mint a PS2-ről (0,7%) és a PSP-ről (1,7 %) származó eladások.

Darksiders 2 JátékképekDarksiders 2 JátékképekDarksiders 2 Játékképek

Az elmúlt három hónapban egyébként kifejezetten jól teljesített a cég, s mintha lassacskán kezdene talpra állni. Noha a bevétel a tavalyi évhez képest csökkent (195 millió dollárról 133 millió dollárra), nem volt veszteséges ez a negyedév, hiszen 15,4 millió dollár profittal zártak. Az eladások terén továbbra is az Xbox 360-ból (36,3%) és a PlayStation 3-ból (25,6%) jön a legtöbb pénz, miközben a személyi számítógépes eladások egyre jobban törnek fel (17%), ám a Wii-re (8,3%) és a DS-re (9%) írt játékokat kevesebben veszik.

A THQ vezérigazgatója, Brian Farrell elmondása szerint komoly lépéseket tettek afelé, hogy újraformálják a céget, illetve kiemelte a vezetőségben végrehajtott fontos változásokat. Jött ugyanis a Naughty Dogtól Jason Rubin az elnöki székbe, valamint csatlakozott Jason Kay, mint stratégiai vezető, és Ron Moravek produkciós vezető pozícióban.

A kiadó úgy érzi, hogy jobb pozícióba kerültek a terveik megvalósításához, s bíznak abban, hogy a jövőben érkező játékaik sikeresek lesznek. A közeljövő felhozatalában a Darksiders II, a WWE 13, a Company of Heroes 2, a Metro: Last Light és a South Park: The Stick of Truth szerepel, illetve készül még további négy, egyelőre titkos játék is, melyek a távoli jövőben fognak a boltokba kerülni.