Megérkeztek a friss mozis statisztikák, amik a Sonic 2 sikeréről, a változó közönségízlésről és nagyköltségvetésű művek szerény eredményeiről tanúskodnak.

93g6.jpg
(A kép forrása: Port)

Sonic 2

Noha a kritika laposabbnak véli az új részt, mint a nyitóepizódot, a Sonic 2 jó számokat produkált első hétvégéjén. A tengerentúlon 71, nemzetközileg pedig 141 millió dollárt fialt Jim Carrey hattyúdala, ami a valaha volt legsikeresebb kezdésnek számít a játékadaptációk között.

  • Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey) Knuckles közreműködésével megszökik a gombabolygóról, és az egész világok elpusztítására képes gyémánt, bizonyos Mester Smaragd felkutatásán ügyködik. A túlmozgásos Sonic Tails segítségével igyekszik megállítani a gonosz párost, ám ezúttal nehezebb dolga lesz, mint az első rész alkalmával.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Lemaradva

Hiába a pozitív nézői és kritikai visszajelzések, illetve a remake alapjául szolgáló dán film ismertsége, nem a Rohammentő lesz Michael Bay (ArmageddonTransformersSix Underground) legjövedelmezőbb rendezése. Nem kell szégyenkeznie az év egyik legdinamikusabb thrillereként elkönyvelt opusznak, a premierhétvégéjén szerzett 31 milliós bevétel azonban azt mutatja, hogy manapság az klasszikus akciófilmek kevésbé mozgatják meg a közönséget, mint korábban.

  • A zárt szituációs lélektani thriller cselekménye nagyrészt egy mentőautóban játszódik. Két bankrabló menekül, de ott van a járműben egy sebesült, haldokló rendőr is. Árnyalja a morális viszonyokat, hogy hőseink nem puszta zsákmányszerzés céljából rabolnak, hanem egyikük feleségének a műtétjére gyűjtenek pénzt.

Igazán a Morbius teljesítményével lehetnek elégedetlenek Hollywoodban. A Marvel új szuperhősfilmjéről már premierje előtt kizárólag elmarasztó kritikákat lehetett olvasni. Másfél hét moziforgalmazás alatt 126 millió dollárt gyűjtött a film, ami a stúdió többi alkotásához viszonyítva rendkívül visszafogott eredmény.

  • Hősünk lelkiismeretes orvos, aki kivételes betegségére keres valamiféle gyógyírt. Amikor azonban félrecsúszott kísérletei folytán – szándékai ellenére – vámpírrá változik, a hatóságok is felfigyelnek a különleges hatalom birtokába jutó figurára.

Csekély érdeklődés Dumbledore titkai iránt

A Legendás állatok széria korábban sem zúdított nézőlavinát a jegypénztárak elé, a friss epizód viszont kifejezetten gyengén teljesít. Jóllehet egyelőre csupán huszonkét országban vetítik a filmet, mindössze 58 milliót keresett első hétvégéjén a produkció. Gyökeres változásra lesz szükség a statisztikában csütörtöktől, ha a Warner számottevő bevételt remél a műtől.

  • Voldemort előtt Gellert Grindelwald keserítette meg a varázsvilág életét. Dumbledore sokáig vonakodott tevékenyen részt venni fiatalkori barátja, a sötét mágus elleni harcban. Először Göthe Salamandert és a Legendás állatok korábbi epizódjaiban megismert barátait küldte az egyre tekintélyesebb tábort maga mögött tudó antagonista felkutatására. De vajon meddig maradhat háttérben a Roxfort legendás igazgatója?

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.