2013 első fele minden bizonnyal az új konzolokra való várakozás jegyében fog eltelni, hogy aztán a második hat hónapban már az új gépekre csorgassuk a nyálunkat. Igaz ugyan, hogy egyik cég sem jelentette még be az erre vonatkozó terveiket, de látható a készülődés, hiszen a Microsoft már most visszaszámol az E3-ra, a Sony pedig elkezdte kiküldeni a meghívókat a saját eseményére.

Idén februárban is megrendezésre kerül a Destination PlayStation nevezetű, kétnapos konferencia, amelyre a Sonyval nagy barátságban lévő külsős fejlesztők és áruházak képviselői hivatalosak, hogy meghallgassák a közeli és távoli jövőre vonatkozó terveket. Idáig javarészt a cég úton lévő új játékairól volt szó, idén azonban egy sokkal nagyobb téma kerülhet elő, nevezetesen a következő PlayStation.

Könnyű belátni, hogy miért érdemes így bemutatni az új üdvöskét: nem kell attól tartani, hogy a riválisok leleplezései beárnyékolják őket, koncentráltan csak a PS4-ről lehet szó, illetve felfogható egy főpróbának is egy ilyen prezentáció. Bármi is lesz, reméljük, kiszivárog valami nekünk is.