A Valve-féle Steam Machines-program 2015-ben indul be teljes gőzzel (hehe, "gőzzel", ééérted), és az asztali konzolok világán túl a hordozható játékgépek piacát is meg fogja rengetni -- legalábbis sokan szeretnének hinni a dologban, a konkurens gyártók viszont nem aggódnak.

Scott Rohde, a Sony Worldwide Studios elnöke az Ars Technicának mondta el, hogy bár esze ágában sincs lebecsülni a Valve eredményeit, de úgy gondolja, hogy a Steam Machines "majd egy napon" lesz erős, nem jövőre, és még csak nem is ebben a generációban.

"Nem szeretnék arrogánsnak tűnni ezzel a kijelentésemmel. Nem azt mondjuk, hogy á, emiatt nem aggódunk. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy minden a területünkre merészkedő termék érdekel bennünket. Valójában viszont nem tudjuk, mi is ez tulajdonképpen, mikor jön, és pontosan mit is csinál majd. Azt hiszem, egyelőre csak a kontrollerben biztosak. De még az is változhat." -- fogalmazott Scott a Vave-vel kapcsolatban.

Hozzátette továbbá, hogy akármilyen jók is legyenek az első hivatalos Steam Machine-ek, a globális hardverterjesztés nem egyszerű trükk, akkor sem, ha a Valve elbízza magát a hatalmas szoftveres előnye miatt. Ráadásul Rohde szerint a licencelős koncepció (azaz hogy gyakorlatilag bárki gyárthat Steam Machine-t) a 3DO konzolt idézi, ami nem valami jó ómen.

Steam Machine

Befuthat a Steam Machine?
A különböző gyártóktól származó Steam Machine-ek talán nem verik meg az aktuális konzolokat, de azért lesz esélyük befutni, vagy az egész koncepció bukásra van ítélve?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!