A 2013-as E3 emlékezetes lehet abból a szempontból, hogy a Sony teljesen és totálisan elpusztította a Microsoftot a sajtókonferenciájával -- persze nem nehéz ilyen lehengerlő teljesítményt nyújtani, ha a rivális ennyire utált szinte minden gamer szemében, mint amennyire a Microsoft volt tavaly nyáron, mielőtt minden problémás szabályozást visszavont volna. 

Az egész show arra épült, hogy bemutassák: a PS4 minden lényeges szempontból jobb, mint az Xbox One. Olcsóbb, nem korlátozza a használt játékokat, nincs kötelező kamera, nem kell állandó internetkapcsolat, nagyszerű játékok készülnek rá és így tovább. Ám érezhető volt már akkor is, hogy ezek a szavak közvetlen reakció arra, hogy mennyire elásta magát a Microsoft -- nos, tényleg így történt, ezt ugyanis maga Andrew House vallotta be a Develop konferencián.

A Sony Computer Entertainment feje így emlékezett vissza a történtekre: „pont egy héttel voltunk az E3 előtt, mikor olvastam egy cikket, ami körülbelül arról szól, hogy ha a Microsoft azt a bizonyos irányvonalat követi, akkor csak idő kérdése, hogy a Sony is ezt tegye. Ez hátrányosan érintett minket, így újra kellett írnom és át kellett rendeznem a prezentáció egy részét, mert arra kellett koncentrálnunk, hogy megmutassuk, nem ugyanazt az ösvényt követjük.”

House kihangsúlyozta, hogy a Sony tervei mindvégig változatlanok voltak, csak a Microsoft lépéseinek fogadtatása miatt kellett óvatosabban fogalmazniuk.

playstation-4.jpg