Múlt héten Fekete Özvegy rázta fel a mozikat, mostanra viszont sokat apadt a Natasha Romanoff családtörténetét fegöngyölítő film iránti érdeklődés. Érkezett helyette azonban új szuperprodukció.

mv5bzwjkotvlotutywiwny00mmqxltk0zdatzwmyytm4ndc5mgywxkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Space Jam 2

Csütörtök óta itthon is látható az 1996-os Space Jam folytatása, amiben LeBron James és a Looney Tunes figurái vonulnak az animációs kosárpályákra. Hiába a kritikusok elmarasztaló véleménye, aminek hála csupán 31%-os értékeléssel szerepel a film a Rotten Tomatoes oldalán, a nézők a legjobb osztályzatot adták Malcolm D. Lee rendezésének a CinemaScore-on. És ami a legfontosabb: Az új örökség (A New Legacy) letarolta a tengerentúli mozikat, 31,6 millió dollárt zsebelt be nyitóhétvégéjén.

Néha a szupersztárok is segítségre szorulnak. LeBron James például a nagy bajba került fián próbál segíteni, de kénytelen belátni, hogy egyedül nem boldogul. A legjobbakhoz fordul segítségért: Tapsi Hapsi, bájos barátnője Lola nyuszi, Dodó kacsa, Speedy Gonzales és a többiek szerencsére vállalják, hogy egy mindent eldöntő kosármeccsen állnak ki az űrből érkezett gonoszok ellen. 

Fekete Özvegy

Múlt héten még ünnepelték a Negyedik Fázis nyitóopuszát, mostanra viszont alaposan visszaestek a Fekete Özvegy bevételei. Második hétvégéjén 26,3 millió dollárt termelt a film, így Amerikában 131, globálisan pedig 264 milliós bevételnél jár a Marvel produkciója. Utóbbi kimagasló eredménynek számít a járványidőszak számaihoz képest, egy 200 millió dolláros költségvetésből készülő képregényadaptáció számára azonban hervasztóan alacsony a 64 milliós profit.

A Variety katasztrofálisnak ítéli a Fekete Özvegy számait, bár hozzáteszi, hogy a kiemelt jelentőségű kínai piacon még nem debütált Cate Shortland rendezése, illetve nem feledkezhetünk meg a Disney+ révén szerzett bevételekről sem. Múlt héten egészen kivételes módon konkrét összeggel büszkélkedett a streaming platform: 60 milliót gyűjtött a film online – jóllehet az friss eredményeket most nem közölték.

A magunk részéről nem ítéljük gyengének a Fekete Özvegy szereplését, hiszen a pandémia kitörése óta egyetlen film sem tudott a korábbi időszak viszonylatában igazán méretes hasznot hajtani. Inkább a stúdióvezetők előtt merülhet fel a kérdés, hogy érdemes-e a jelenlegi körülmények között mozikba küldeniük gigaköltségvetésű produkcióikat.

A Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz és David Harbour főszereplésével készült filmben Natasha Romanoff az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Végtelen háború cselekménye között visszatér gyerekkori családjához, hogy segítségükkel rendezze régi tartozását Oroszországban. Sajnos a történetnek aligha várható folytatása, legfeljebb Florence Pugh térhet vissza még a Moziverzumba. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Futottak még

Magyarországon csak augusztus 12-én kerül vászonra, Amerikában viszont már bemutatták a Végtelen útvesztő nézettségi verseny harmadik helyéig jutó új epizódját. A Bajnokok csatája 8,8 millió dollárt keresett, míg a 2019-es első epizód 18 millió dollárral nyitott, amit később 57 millióra tornászott fel.

A szabadulószobás horror első részének története szerint idegenek meghívót kapnak egy játékra, ám az egyre brutálisabb feladatok elvégzésével sem jutnak közelebb a célhoz, a szervező pedig mintha mindent tudna róluk.

Negyedik helyen végzett a hétvégi versenyben a járványidőszak legsikeresebb alkotása, a Halálos iramban 9. 7,6 millió dollár értékű jegyeladásával immár 591 milliós bevételnél jár az akciófranchise legújabb darabja. A széria két epizóddal zárul majd, de már tervben van több spin-off és egy musical is.

A történet szerint ezúttal Dom kisöccse, a John Cena alakította Jakob a főgonosz. A jelen idejű cselekmény mellett látunk néhány flashbacket is a család múltjáról, amik a széria kezdete előtti időkbe repítenek minket. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.