• Rekord bevétellel zárta az üzleti évet a Take-Two Interactive
  • A Grand Theft Auto 5 eladásai már 145 milliónál járnak

Az elmúlt hetekben számos üzleti jelentésről beszámoltunk már, most pedig a Take-Two Interactive is sorra került, akik – sok más kiadóhoz hasonlóan – rekord évről adhattak hírt a pandémia közepette: 3,37 milliárd dollár bevétellel és 589 millió dollár nyereséggel zárták a március 31-én befejeződött üzleti évet, ami nemcsak növekedést jelent az egy évvel korábbi évhez képest, hanem egyben új csúcs is.

A cég zászlóshajója, a Grand Theft Auto 5 tovább szárnyal: az elmúlt negyedévben is több millió példányt adtak el belőle, így összességében már 145 milliónál tart. A Red Dead Redemption 2 is szépen tejel: ebből 37 milliót adtak el eddig, míg a Borderlands 3 már 13 millió példánynál jár.

A mostani üzleti évre összesen 4 "core" játékkal készül a kiadó: ezek közül kettő már létező franchise-hoz kötődik (az egyik természetesen az új NBA), kettő pedig teljesen új IP lesz. Érkezik emellett 6 átirat (köztük a GTA 5 újgenerációs verziói), 10 mobilos játék és egy indie cím (OlliOlli World) is.

A következő években egyébként jóval aktívabb lesz a kiadó, mint az elmúlt néhány esztendőben, a 2022. április 1. és 2024. március 31. közötti időszakban ugyanis nem keveebb mint 19 (!) "core" játékkal készülnek: ezek közül 7 lesz sportjáték, valamint 4 free-to-play cím is érkezik. Mindennel együtt pedig összesen 62 játék jön a Take-Two-tól a mostani, illetve a következő két üzleti évben.