• Közzétette negyedéves üzleti jelentését a Take-Two
  • A GTA 5 eladásai átlépték a 140 milliós határt

A nagy kiadók közül a Take-Two még adós volt a negyedéves üzleti jelentésével, most azonban ez is befutott, a számok pedig kiemelkedőek – annak ellenére, hogy új játékaik nem jelentek meg, csupán a Borderlands 3 és az NBA 2K21 újgenerációs átiratai.

Az újdonságok tekintetében tehát sokkal gyengébb volt az októbertől decemberig tartó negyedév, mint 2019 azonos időszaka, a bevételek azonban így is csupán 7 százalékot csökkentek, 861 millió dollárra, a nyereség pedig még nőtt is: a 182 millió dolláros profit 11 százalékkal nagyobb, mint az előző évi. Ezek után nem meglepő, hogy a március 31-én záruló üzleti év egészére vonatkozó előrejelzést is növelték, mind a bevételeket (3,24-3,29 milliárd dollár), mind pedig a nyereséget (472-484 millió dollár) tekintve.

uj-jatekok-nelkul-is-szarnyal-a-take-two-mikozben-ujabb-hihetetlen-merfoldkohoz-ertek-a-gta-5-eladasai.jpg

Ami a játékeladásokat illeti: a Grand Theft Auto 5 teljesítményén továbbra is csak ámuldozni lehet, amely immáron 140 millió példány felett jár. De ami talán ennél is sokkolóbb adat, hogy 2020 a játék történetének második legerősebb éve volt, 20 millió leszállított példánnyal – csak a 2013-as premierévben adtak el belőle ennél többet.

A Red Dead Redemption 2 eközben 36 milliónál tart, a Borderlands 3 eladásai elérték a 12 milliót, míg az NBA 2K21-ből eddig 8 millió fogyott. A digitális disztribúció térnyerése pedig tovább folytatódik: az egy évvel korábbi 22 százalékhoz képest tavaly év végén már csak a bevételek 18 százaléka származott a fizikai értékesítésből.