• Jelen állás szerint az EA lesz a befutó a Codemasters felvásárlásáért vívott harcban
  • A Take-Two azonban lehetséges, hogy tesz még egy ellenajánlatot

Amikor novemerben bejelentették, hogy 2021 elején a Take-Two tulajdonába kerül a Codemasters, akkor azt hittük, hogy ez minden idők egyik legsimább nagy kaliberű felvásárlása lesz, olyan hirtelen és gördülékenyen zajlott minden. Tegnap azonban óriási fordulatot vett a történet, amikor is kiderült, hogy a Take-Two 700 millió fontos ajánlatára az EA rákontrázott egy 1.2 milliárd dolláros összeggel, így jelen állás szerint ők fogják felvásárolni a nagy múltú brit kiadó-fejlesztő óriást.

folytatodik-a-codemasters-saga-a-take-two-nem-adja-fel-ujabb-ajanlat-johet.jpg

Hogy ezt mennyire kezelhetjük tényként, az már a korábbi fordulat miatt is bizonytalan. Most pedig kiderült, hogy még nyílhatnak újabb fejezetek ebben az izgalmas történetben, a Take-Two ugyanis reagált az EA ajánlatára.

"A Take-Two átgondolja a pozícióját a Codemasters kapcsán, a vállalat a megfelelő időben meg fogja tenni a következő bejelentést" – áll a kiadó hivatalos közleményében.

Úgy tűnik tehát, hogy a Take-Two fontolóra vette az ellenajánlatot, így egyelőre nincs kizárva, hogy mégis ők lesznek a befutók, ez azonban még a jövő zenéje.