• Végül nem a Take-Two, hanem az EA lesz a Codemasters új tulajdonosa
  • 1.2 milliárd dollárt fizetnek a brit kiadó-fejlesztőért

[Friss] Az EA hivatalosan is megerősítette, hogy 1.2 milliárd dollárért az ő tulajdonukba kerül a Codemasters, a tényleges felvásárlásra 2021 első negyedévében fog sor kerülni.

[Eredeti hír] Az előző hónapban jelentették be, hogy a Codemasters 2021 elején elveszíti függetlenségét, miután a Take-Two Interactive egy több mint 700 millió fontos üzlet keretein belül felvásárolja őket. Akkor azt hittük, hogy a történet ezzel le is zárult, a tényleges felvásárlás pedig pusztán formaiság lesz csupán, nemrég azonban váratlan fordulat következett be, a Sky News értesülései szerint ugyanis az EA is beszállt a brit kiadó-fejlesztőért zajló harcba.

A forrás szerint az EA hétfőn fogja megtenni a magasabb ajánlatot, nyúlni pedig van mihez, hiszen a piaci értékük nagyjából kétszer akkora, mint a Take-Two-é. A Sky News ráadásul azt írja, hogy egyáltalán nem volt egyöntetű az elégedettség a Codemasters vezetőségében a Take-Two üzlet kapcsán, így az EA-nek komoly esélye van arra, hogy végül ő legyen a befutó. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.