• December 23-án debütál az Üveghagyma: Egy Tőrbe ejtve-rejtély a Netflixen
  • Régi ismerősök meglátogatják gazdag barátjukat Görögországban, aki egy játék során meghal
  • Főszerepben Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson és Dave Bautista

A járvány kitörése előtt meglepetésszerű, váratlan sikert aratott a Tőrbe ejtve. A Star Wars-trilógiára leszerződött, illetve Az utolsó Jediket is jegyző Rian Johnson klasszikus stílusú krimije Agatha Christie regényeit idéző rejtélyt állított vászonra, amit az elegáns Benoit Blanc nyomozónak kellett kibogoznia. Daniel Craig karaktere szinte azonnal kultikussá vált, a 40 millió dolláros költségvetésből közel 313 milliós bevételt termelő produkció mégsem kapott megfelelő lehetőséget Hollywoodban a folytatásra. Végül a Netflix vette meg a streaming történetében rekordnak számító összeg, 450 millió dollár fejében a második és a harmadik epizódot, amik közül előbbi december 23-án képernyőre is kerül.

A történet és az új karakterek

Az első epizódban egy szórakozott mágnás öregúr megmérgezése ügyében nyomozott Daniel Craig karaktere. A történet során Ana de Armas naiv ápolónőjétől a parádés színészgárda által életre hívott radikális politikai nézeteket valló örökösökig és egy pénzsóvár rokonig sok izgalmas alakot láthattunk. Nem lesz ez másként a folytatásban sem. Ezúttal régi ismerősök látogatják meg gazdag barátjukat Görögországban. Izgalmas gyilkossági-nyomozós játékra készül a társaság, ami aztán valóságossá válik.

Múlt héten érkezett már egy látványos jelenetkép az Üveghagyma: Egy Tőrbe ejtve-rejtély (Glass Onion: A Knives Out Mystery) című epizódból, az Empire magazin pedig most két új fotóval kedveskedik a rajongóknak. A lenti felvételeken előbb Edward Norton és Dave Bautista, majd Janelle Monáe és Kathryn Hahn párosa látható. Feltűnik a filmben továbbá Leslie Odom Jr., Madelyn Cline és Kate Hudson is, a színészgárdára tehát aligha érkezhet panasz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Krimi reneszánsz?

Bár a krimit hagyományosan fizikai akciót nélkülöző, ezért moziélményre alkalmatlan, inkább tévés zsánerként azonosította Hollywood, az utóbbi időben megszaporodott a műfaji darabok száma a filmszínházakban. A Tőrbe ejtve előtt indult útjára, Kenneth Branagh égisze alatt, az ódivatú Poirot-széria, idén pedig két hasonló művet, a Sam Rockwell és Saoirse Ronan főszereplésével készült Ecc, pecc, ki lehetsz? című krimi-vígjátékot, valamint Margot Robbie és Christian Bale novemberre ütemezett Amszterdamját várjuk a mozikba. Érdekesség, hogy ezek a filmek a műfaj hagyományosan modoros nyelvezetét és kevésbé akcióorientált jelenetszervezését követik. Akárcsak az elmúlt évek legsikeresebb streamingen debütált krimije, az immár második epizódjával készülő Enola Holmes.