• 2023. november 17-én debütál az Énekesmadarak és kígyók balladája
  • A diktátor Coriolanus Snow fiatalkorába nyerünk betekintést
  • Főszerepben Hunter SchaferTom Blyth és Rachel Zegler
  • Peter Dinklage (Trónok harcaCasca Highbottom szerepét kapta

Négy epizód után előzménytörténetet kap Az éhezők viadala, 2023. november 17-én debütál a Suzanne Collins tavaly előtt megjelent regényét adaptáló Énekesmadarak és kígyók balladája (The Ballad of Songbirds and Snakes). A történet a későbbi diktátor, Coriolanus Snow fiatalkorába enged betekintést, amikor a megkopott fényű családból származó főhős politikai karrierjének előmozdítása céljából mentor szerepet vállal a halálos versenyben. Eleinte balszerencsés körülménynek gondolja, hogy a tizenkettes, legszegényebb körzet játékosát osztják rá, a kis Lucy Gray Baird azonban hamar lenyűgözi a közönséget.

A Lionsgate nem pusztán a franchise hírnevére és a Jennifer Lawrence főszereplésével készült – összesen 3 milliárd dollárt kereső – filmek sikerére kíván építeni, erős színészgárdát verbuvált az új részre. Lucy szerepében Hollywood feltörekvő üdvöskéjét, Rachel Zeglert (West Side StoryShazam! 2Hófehérke) láthatjuk. Snow-t és legfőbb bizalmasát a Billy the Kid című idei sorozattal ismertté vált Tom Blyth, valamint az Eufória Jules-e, Hunter Schafer alakítja.

peter-dinklage-009.jpg
(Peter Dinklage. A kép forrása: The Guardian)

Friss hírek szerint Peter Dinklage is aláírt a produkcióba. A Trónok harca Tyrionja Casca Highbottom, az Akadémia dékánjának szerepét kapta. Ő „az egyik legnagyobb hatalmú személy Snow életében. A játékok szigorú és bosszúéhes arcaként lefekteti azokat a szabályokat, amik Coriolanus sorsának minden szeletét meghatározzák. Nagyon izgatott vagyok, hogy Peter [Dinklage] kelti majd életre” – fogalmazott Francis Lawrence, aki három korábbi epizódot követően tér vissza a rendezői székbe.