• Gabe Newell nyilatkozott az Edge magazinnak
  • Az interjúban az Epic Games Store-ról is beszélt

Az Epic Games Store megjelenése óta megosztja a PC-s társadalmat: a cég megvásárolt exkluzivitással és agresszív üzletpolitikával igyekszik kihasítani magának egy szeletet a piacból. A témát már párszor mi is  körüljártuk, és mindenkinek megvan a véleménye a dologról, legyen az jó, rossz, közömbös egyik vagy másik, netán mindkét féllel szemben. Az Edge magazinnak adott interjúban viszont az egyik leginkább érintett, a Valve feje, Gabe Newell nyilatkozott a versenyhelyzetről.

“A játékáruházak közötti versenyhelyzet mindenkinek jó. Őszintének kell maradnunk miatta, ahogy mindenki másnak is. De rövid távon elég ronda dolog. Érintettként azt mondod: ‘Áh, kiabálnak, rossz színben tüntetnek fel’, de hosszú távon mindenki hasznát leli az üzleti fegyelemnek és átgondoltságnak, melyet a kihívóiddal szemben kell tanúsítanod” - mondta Newell, majd hozáttette - “Nem annyira a versenyhelyzettől, hanem annak megkerülésétől vagyunk megrémülve. Ha megkérdezitek melyik az ijesztőbb, az Apple üzleti modelljével szerelembe eső emberek azok - ahol mindent irányítanak és arc nélküli bürokraták döntenek arról, hogy a terméket beléphet-e a piacra vagy sem; vagy egy olyan módon felépített áruház, ahol minimalizálják a szoftver által hozzáadott élményt”

Kemény szavak. Persze lehet a Valve-ot is szidni a lehasított százalékáért, de az üzlet már csak ilyen, végső soron a fejlesztőnek kell eldöntenie, hogy a termékét hova viszi és hova nem. Ebből a szempontból már érthető a Valve "(majdnem) minden jöhet" hozzáállása, de hogy jó-e, annak megítélését rátok bízzuk.

Támogasd te is a PC Gurut!

gabe-newell-2020.jpg