A húsvéti nyuszi jött és ment, mi pedig csalódottan állunk a tavasz kapujában, mert egy sor beígért játék még mindig nem érkezett meg. Persze, kaptunk egy BioShock: Infinite-et, megjelent a Slender: The Arrival, visszatért a kibernindzsa Raiden és az élőholtak réme, Isaac… de azért a lent felsorolt pár címet nem hajtottuk volna el. A notórius késők körmére nézünk most tehát, és jaj nekik, ha nincs ügyes kifogás a tarsolyukban!

Metro: Last Light

Kezdjük mindjárt a Metro: Last Lighttal, melynek eredetileg tavaly ősszel kellett volna megjelennie. A játékot már a 2011-es E3-on is demózták, eredetileg pedig mint Metro 2034 jelentették be. Időközben a címet megváltoztatták, mert a regényeket író Dimitrij Gluhovszkij második kötetét ugyanígy hívják, holott a játék története független az abban leírt cselekménytől. A 2012 őszi megjelenést először a Wii U-s port kaszája sötétítette be: a 4A Games szerint a Nintendo gépének hárommagos processzora nem bírt el a házon belül fejlesztett, brutális teljesítményű motorral. Mindeközben a kiadásért felelős THQ is folyamatosan döglődött, így a játékot elcsúsztatták, először év végére, majd 2013 első negyedévére. Tavaly decemberben aztán robbant a bomba: a THQ bejelentette, hogy csődbe ment, de nincs semmi vész, okosak ők, megoldják, majd jól átverik a rendszert és a felháborodott befektetőket. Mondanom sem kell talán, hogy ez nem jött be, a kiadót feldarabolták, a különböző franchise-ok jogait pedig külsős cégek vették meg, bagóért. Így jutott hozzá a Metróhoz a Stalker-sorozattal egyszer már kísérletező Deep Silver. Csakhogy a márciusi megjelenés a kiadóváltás miatt tovább csúszott, és most pedig hivatalosan is május 14. a premierdátum. Reméljük, újabb halasztás nem jön közbe, hisz már az achievementek listája is elérhető.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Splinter Cell: Blacklist

Sam Fisher kálváriája sem kevésbé zavaros, mint szegény metrólakó Artyomé, de az amerikai szuperkémnek legalább nem kellett átesnie a kiadóváltáson (a patkányevésről és a mutánstámadásokról már nem is beszélve). A játékot a 2012-es E3-on mutatták be először, hatalmas ováció közepette. A 2010-ben megjelent Conviction remek program volt, ami, bár messze esett a sorozat fájától, kiváló sztorit és kifinomult, dinamikus akciót nyújtott. Éppen ezért a Blacklisttől is mindenki csodát vár -- kár, hogy még mindig, holott Jade Raymond a Conviction után nem sokkal megerősítette a projekt létezését. Az első sokkot, miszerint Michael Ironside, Sam eddigi szinkronhangja távol marad a játéktól, még valahogy túléltük, de a folyamatos késés már kezd az agyunkra menni. Először nem volt hivatalos dátum, csak pletykálták a tavaszi megjelenést. Ezt később az Amazon.com erősítette meg, majd végül hivatalosan is bejelentették a márciusi premiert. Mikor pedig már kezdtük készpénznek venni, hogy a húsvéti nyuszi még az ünnepek előtt betoppan a dobozzal, a Ubisoft, ünneprontó módón, eltolta a megjelenést augusztus 20-ra. Hogy miért, sosem árulták el – egyesek szerint a franciák féltek a GTA V-től, de ezt nyilván senki sem erősítette meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Beyond: Two Souls

A Sonyt lehet szidni, amiért rossz üzleti döntéseket hoz és túlárazza a konzoljait, de ha exkluzív fejlesztői szerződésekről van szó, tény, hogy senki sem érhet a japán cég nyomába. Még 2005-ben jelentették be, hogy összeállnak David Cage csapatával, a Quantic Dreammel, e mennybéli házasság gyümölcse pedig egy zseniális játék, a Heavy Rain lett. Cage-ék nagyon jól érzik magukat a kiadónál, és már javában dolgoznak az első, PlayStation 4-re megjelenő, még titkos programjukon. Mielőtt azonban lelepleznék a nextgen álmot, kiadják a 2012-es E3-on bemutatott Beyond: Two Souls című alkotást, melyet szintén tavaszra vártunk, szintén hiába. A PS3-exkluzív kalandjátékot március 1-én őszre halasztották, valószínűleg azért, hogy a Sony taktikusabban tölthesse ki a konzol utolsó évét. Pár hete jött a God of War: Ascension, nemsokára megjelenik a The Last of Us, őszre meg pont jó lesz a Beyond, hogy felvezesse az év végén debütáló PlayStation 4-et. A játék tehát október 8-án kerül boltokba -- végül is addig még marad idő PS3-at kunyerálni a konzolos haveroktól.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2