Arra az esetre, ha valaki eddig a Fiorina „Fury” 161-en töltötte volna életét, ahol köztudottan még fagyiautomata sincs, álljon itt egy rövid összefoglaló: az Aliens: Colonial Marinest úgy várták a rajongók, mint Ripley Bishopot a felrobbanó atmoszféraprocesszor közepén. A prezentációk szépek és ígéretesek voltak, csak kár, hogy nem a játékból származtak. Merthogy a Gearbox és a SEGA megtévesztő reklámhadjárattal harangozta be portékáját, ami ennek köszönhetően ugyan sikert aratott a kasszáknál, miután azonban a játékosok rádöbbentek, hogy egy ocsmány, bugos valamit kaptak a pénzükért, kiborult a bili.

balhéból per lett, a játékot részben fejlesztő Timegate Studios azóta be is adta a kulcsot, és persze mindenki mutogat mindenkire, de leginkább a Gearbox a SEGA-ra, és gerinctelen módon próbálja az egész Colonial Marines-botrányt rájuk kenni, mintha nekik közük sem lenne a programhoz.

Az ügy most újabb fordulóponthoz érkezett: a SEGA hajlandó lenne 1,25 millió dollárt kifizetni, ha ezzel megúszhatja a tárgyalótermi huzavonát. Ebből valamivel több mint 500 ezer dollár az ügyvédekre és az egyéb bírósági költségekre menne el, a maradékot, nagyjából 730 ezer dollárt pedig a kárigényüket benyújtó játékosok kapják, már ha megfelelnek a kritériumoknak (az Aliens: Colonial Marinest még február 13-a előtt kellett megvenniük, és a kárigény nem haladhatja meg a program árát). És persze a kártalanítás mennyisége attól is függ majd, hányan állnak sorba a kasszánál.

Ha szeptember 17-én a bíróság rábólint a megegyezésre, akkor a SEGA első körben egész olcsón megússza a dolgot, hiszen így valószínűleg töredékét kell annak kifizetnie, amennyit csak az ügyvédekre költene egy elhúzódó bírósági tárgyalás során. Ám valószínűleg itt még nem ér véget a történet, hiszen a vádirat leírása szerint mindez csak a kiadóra vonatkozik, a Gearbox pedig egyelőre nem adta annak jelét, hogy elállna alantas szándékától, és az egész katyvaszt a SEGA nyakába varrja.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!