• Idén nyáron érkezik az Aliens: Fireteam
  • Mely a franchise horrorisztikusabb vonala helyett inkább az akciódús megközelítést választja
  • Ennek megfelelően egyedül nem is ugorhatunk neki a kampányoknak

Pár órával ezelőtt kiderült, hogy még idén nyáron kapunk egy új Alien játékot az Aliens: Fireteam képében, most pedig a projekt mögött álló Cold Iron Studios elárult pár részletet is a programról. Ezek alapján az Aliens: Fireteam összesen négy, egyenként három pályát tartalmazó kampánnyal érkezik majd, és szigorúan kooperatív élmény lesz, amibe nem tudunk majd egyedül belevágni, ugyanis ha mást nem is, a gép által vezérelt társakat mindig kapunk majd.

A játékban háromfős osztagokban szállhatunk szembe a Xenomorph hordával, tengerészgyalogosunk pedig öt kaszt közül válogathat, melyek a Gunner, a Demolisher, a Technician, a Doc és a Recon nevet viselik. És bár az nem derült ki, hogy az egyes kasztok milyen képességekkel érkeznek, a fejlesztők annyit kikotyogtak, hogy a Techniciannak lesz egy telepíthető lövegtornya, a Demolisher főleg területre ható támadásokkal vitézkedik majd, a Gunner pedig ideiglenesen megdobhatja a csapattársak tűzerejét.

Ami a fegyvereket illeti, ezen a fronton természetesen visszatérnek olyan klasszikusok, mint például az M41A impulzus karabély vagy a repeszgránát, de felbukkannak teljesen új tárgyak is, mint például a falra tapasztható Tesla-tekercs, ami átmenetileg megbéníthatja a célpontjainkat. Az Aliens: Fireteam PC-re, PS5-re, Xbox Series X-re és S-re, PS4-re valamint Xbox One-ra is érkezik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!