• A Ghost of Tsushima lett július legjobban fogyó játéka az USA-ban
 • Összességében 32 százalékkal nőtt az iparág forgalma

A koronavírus-járvány kirobbanása óta jelentős növekedést mutat a videojáték-ipar a bevételeket tekintve, ez pedig júliusban is folytatódott, befutottak ugyanis az NPD Group legújabb száma, melyekből kiderül, hogy az előző hónapban több mint 3.5 milliárd dollár volt az iparág forgalma az Egyesült Államokban. Ez annak ellenére is 32 százalékos növekedést jelent 2019 júliusához képest, hogy a hardveres bevételek 2 százalékkal visszaestek, a játékokból és előfizetésekből, valamint a kiegészítőkből származó pénzek viszont jelentősen nőttek.

amerikai-eladasok-julius-is-nagy-novekedest-hozott-mikozben-szarnyalt-a-ghost-of-tsushima.jpg

A hónap legjobban fogyó játéka – nem meglepő mód – a Ghost of Tsushima volt, mely a fejlesztő Sucker Punch történetének legerősebb rajtját vette. Összességében pedig már egy hónap után is 2020 ötödik legjobban fogyó szoftvere az Egyesült Államokban, méghozzá a Call of Duty: Modern Warfare, az Animal Crossing: New Horizons, a The Last of Us Part 2 és a Final Fantasy 7 Remake mögött.

Július másik nagy újonca, a Paper Mario: The Origami King a harmadik helyen nyitott, a sorozat történetének legjobb indulását produkálva: csak a fizikai példányokat nézve is kétszer akkora bevételt hozott az első hónapban, mint a Paper Mario: The Thousand Year Door.

USA SZOFTVERELADÁSOK (2020 JÚLIUS)

 1. Ghost of Tsushima
 2. Call of Duty: Modern Warfare
 3. Paper Mario: The Origami King*
 4. The Last of Us Part 2
 5. Animal Crossing: New Horizons*
 6. Ring Fit Adventure
 7. Mortal Kombat 11
 8. Mario Kart 8 Deluxe*
 9. Super Smash Bros. Ultimate*
 10. Sword Art Online: Alicization Lycoris
 11. Minecraft: PlayStation 4 Edition
 12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 13. Rainbow Six Siege
 14. New Super Mario Bros. U Deluxe*
 15. MLB: The Show 20
 16. Star Wars Jedi: Fallen Order
 17. Need for Speed Heat
 18. Marvel’s Spider-Man
 19. Assassin’s Creed Odyssey
 20. Call of Duty: Black Ops 3

*eShop eladások nélkül

Ahogy a szoftvereknél, úgy a hardvereladásokat illetően sem kaptunk pontos számokat, annyi azonban kiderült, hogy sorozatban sokadik alkalommal is a Switch volt a legjobban teljesítő konzol.