Cselszövés, ármány és rettegés övezi majd azoknak az útját, akik a gépezetet kutatják. Az Amnesia: A Machine for Pigs fejlesztőgárdája, a The Chinese Room ígéretet tett arra, hogy miután végigjátszottuk a méltán híres előd folytatását, soha többé nem akarunk majd újabb horrorkalandba keveredni. A lehető legfélelmetesebb játékot próbálják elkészíteni, nem hiába tehát a megjelenést illető sok csúszás, arról nem is szólva, hogy továbbra sem tudjuk, mikor kaphatjuk kézhez a következő részt.

Az új Amnesia-epizód alkotója, Dan Pinchbeck elárult néhány részletet a készülő új játékkal kapcsolatosan, miközben egy kitérő erejéig megemlékezett az egekig magasztalt elődről.

„Amikor egyetemista voltam, olvastam egy könyvet a horror (borzalom) filozófiájáról és arról, mi a választja el a rettegéstől. Legtöbbször, amikor a horrorról beszélünk, magát a rettegést írjuk le, ami abban merül ki, hogy bármi, amit felhasználunk, a félelemkeltés célját szolgálja. Ezzel szemben a horror sokkal lassabb folyású és lelki nyugtalanságot kelt. -- magyarázta. -- Egyensúlyt szerettünk volna teremteni a két állapot között, és ezt akartuk belevinni a játékba, hogy a számítógép előtt ülők azt gondolják: »Mindenképpen tovább akarok haladni, de közben legszívesebben visszafordulnék«. A balansz megtalálása volt a legfontosabb feladatunk.”

A készítők sajnos még nem készültek fel arra, hogy ismét rémálmokat okozzanak nekünk, ám magabiztosan folytatják a munkálatokat. Reméljük, hamarosan megjelenhet az Amnesia: A Machine for Pigs, melyben új főhőssel ismerkedhetünk meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Amnesia: A Machine for Pigs -- Megjelenés: 2013 Q2 -- Gépigény: nem ismert