• Augusztus 3-án indul az Analogue Pocket előrendelése
  • A retro handheld 2021 májusában jelenik meg

Van egy jó hírünk és egy rossz hírünk a handheldrajongók számára: a 199 dolláros retro masina, az Analogue Pocket előrendelése augusztus 3-án indul, maga a konzol azonban az eredetileg tervezett 2020 vége helyett csak 2021 májusában fog megjelenni.

analogue-pocket-uj-reszletek-derultek-ki-a-handheld-konzolrol-amely-vegul-csak-2021-tol-lesz-kaphato.jpg

A gyártó Analogue néhány friss információt is közzétett a masináról a Twitteren, amely gyárilag támogatja a GameBoy, GameBoy Color és GameBoy Advance cartridge-okat, de külön kapható adapterek segítségével a Game Gear, Atari Lynx és Neo Geo Pocket Color kazettákkal is kompatibilis lesz.

Az 1600x1440 pixel felbontású, 1.5 mm vastag Gorilla Glass által védett LCD kijelzővel rendelkező Pocket egy feltöltéssel 6-10 órát bír, illetve több mint 10 órán keresztül altatni is lehet egyetlen gombnyomással. A töltőként is szolgáló dokkolóegységen keresztül pedig tévére is köthető HDMI-vel, illetve négy kontroller is csatlakoztatható hozzá bluetooth-on, USB-n, illetve 2.4g-n keresztül. De kábelek segítségével a Pocket masinák közvetlenül is összeköthetőek, így több opció is van a 4 fős multiplayerre.

A dedikált játékokról egyelőre még nem esett szó, de az Analogue már jelezte, hogy elindítanak egy fejlesztői programot, melynek keretein belül devkiteket fognak kiküldeni, így lehet számítani kifejezetten erre a platformra készített címekre.