Megfogadtam, hogy többször nem emlegetem fel azt a játékot, amiről mindenki tudja, hogy múlt héten megjelent és letarolta a piacot, kritikusokat és a játékosokat. Hogy mennyire megérdemelten, azt mindenkinek a saját megítélésére bízzuk, mindenesetre erős volt a vihar előtti csend – és most a vihar utáni is, de szerencsére akad itt három megmentő, akiket jó szívvel merünk ajánlani a stílus kedvelőinek.

Ys VIII: Lacrimosa of DANA (PS5)

Akár hiszitek, akár nem a YS-sorozat története egészen 1987-ig nyúlik vissza, gyakorlatilag minden létező platformon megjelent már. És bár a YS VIII se nem a nyolcadik rész, és még csak nem is új megjelenés, a PS5 verzió kapcsán megéri megállni egy szóra a Nihon Falcom nagyszerű akció-szerepjátéka előtt, mely nem véletlenül kapott több elismerést is remek harcrendszere után.

RWBY: Arrowfell (PS4, PS5)

Az RWBY csapat négy tagja – Ruby, Weiss, Blake és Yang – sem mai csirke, még 2013-ban websorozat formájában kezdték pályafutásukat, mely mára egy terjedelmes univerzummá nőtte ki magát. Az Arrowfell a hetedik évad eseményeibe csöppent minket, melynek során bármikor, bármelyik karakterre válthatunk, hogy legyőzzük a világot fenyegető Grimmet és másokat.

Absolute Tactics: Daughters of Mercy (PS4, PS5)

Az Absolute Tactics: Daughters of Mercy egy körökre osztott szerepjáték, mely a bejáratott SRPG formulát nagyobb csatákkal és egyéb meglepetésekkel dobja fel. Főhősünk Huxley és kutyája Max otthonát titokzatos ellenség támadja meg, otthonuk védelmére sereget kell szerveznünk. Változatos karakterek, hatalmas főellenségek és egy sötét, háborúba taszított világ vár minket, hogy felfedezzük.