Egy újabb héttel lettünk karcsúbbak, ráadásul közeledik a halloween is, így nem csoda, hogy a héten megjelent játékok közül több is a horror és fantasy vonalat érintette. Van itt retro, meglátogathatjuk az olasz földet, hódíthatunk és a birodalomra leskelődő fenyegetéseket is elháríthatjuk.

Saturnalia (PS5, PS4)

A Saturnalia 1989-ben játszódik Szardínián. A generációkon átívelő horrortörténet egy rituálé körül forog, amely évszázadok óta minden téli napforduló éjszakáján lezajlik Gravoi falujában. A játék során négy, önálló képességgel bíró karaktert alakíthatunk, akiknek egy folyton változó labirintusban – ami maga a település – kell megoldani az eléjük táruló rejtélyeket. A feladat nem könnyű, ugyanis, ha meghalunk, Gravoi átalakul.

Signalis (PS4)

A Signalisban az emberiség kolonizálta a Naprendszert. Ez még jó is lehetne, ha a bolygókon nem egy totalitárius rendszer, az Eusan lenne az úr, amely agresszív megfigyelésekkel és propagandával tartja fenn uralmát. Emellett az emberek között emberszerű androidok élnek, a Replikák, mint másodosztályú polgárok, akik kiszolgálják alkotóikat. Mi is egy ilyen mesterséges személyt alakítunk, Elstert. Hősnőnk egy összetört hajón ébred fel egy jeges világon. Nem tudja, hol van, nem tudja, hogyan került oda, ám ahhoz, hogy ezt kiderítse, be kell hatolnia egy rejtélyes kutatóbázis mélyére, ahol egy vírus minden Replikát zombiszerű mutánssá változtatott.

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr Ultimate Edition (PS5)

A 2018-ban megjelent Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr című akció-RPG megérkezett PS5-re, méghozzá az elképzelhető legteljesebb formában. Az Ultimate Editionben az alapjáték mellett megtalálható a Prophecy kiegészítő, 12 új küldetés egyedi területekkel, 5 állat és 7 kozmetikai eszköz. A Martyr során a játékos egy inkvizítort alakíthat, az Impérium legerősebb ügynökét, aki a birodalomra leskelődő legnagyobb veszélyeket hárítja el.

Mount & Blade 2: Bannerlord (PS5, PS4)

Megszólalnak a kürtök, gyülekeznek a hollók. A birodalmat polgárháború tépázza, határain túl új királyságok emelkednek. Csatold fel a kardodat, öltsd magadra páncélodat, hívd össze híveidet, és lovagolj ki, hogy dicsőséget szerezz Calradia csatamezőin. Indulj epikus kalandra a fiktív sötét középkorban játszódó Mount & Blade 2: Bannerlordban, amely ötvözi a stratégiai játékok és az akció-RPG-k játékmenetét.

Star Ocean: The Divine Force (PS5, PS4)

Raymond Lawrence harcba keveredik az űrhajóján, és kénytelen leszállni egy primitív bolygón. Itt hozza össze a sors Laeticia hercegnővel – eme párost irányíthatjuk a Star Ocean-sorozat legújabb részében, a The Divine Force-ban. Eltérő képességeikkel és fegyvereikkel más-más játékstílust követnek, ráadásul látványban is eltérőek, hiszen a pilóta a sci-fi, a hercegnő a fantasy vonalat erősíti. Szóval egy igazán változatos játékban lehet részünk, amelynek története gyönyörű, szabadon bejárható tájakon ível át, miközben egy bolygó megmentése a tét.

További megjelenések