Külföldön már megjelent a Far Cry 2, és hamarosan itthon is kapható lesz az Ubisoft következő nagy dobása. Az eddigi értékelések mind jószívűek, (a Metacriticen átlagosan 88 százalékot ért el), a kritikusok dicsérték a szép grafikát és tűzeffektet, valamint a multiplayer mód is tetszett nekik -- azonban nem lehet minden fenékig tejfel, mert egy „kisebb” gond adódott a játékkal. A probléma az, hogy ha a játékot egy szélesvásznú monitoron szeretnénk játszani, akkor alul és felül egy széles sávtól meg kell válnunk, és ezzel nem csak a belátható terület, de játékélmény is csökken. A játék hivatalos oldalán, és a Widescreengaming fórumán is már nagy a felhördülés, mondván, hogy lehet az Ubi ilyen hanyag meg lusta, de ha az Ubi.Vigil névre hallgató fórumadminnak lehet hinni, akkor a cég programozói már lázasan dolgoznak az ügyön.

Aprócska probléma a Far Cry 2-velAprócska probléma a Far Cry 2-vel

Ha visszaemlékezünk hasonló problémák voltak tavaly a Bioshockkal is, azonban ott egy garázsprogramozó az Irrational Gamest megelőzve oldotta meg a problémát. Reméljük, itt is lesz valaki, aki nagyon ért a programozáshoz, de legjobb az lenne, ha a Ubisoft kapkodná magát, hogy itthon már egy hibátlan játékot vehessünk meg.

]{iegészítés: Itt jegyzem meg, hogy az Ati kártyákkal is gondja van a játéknak, az AMD már ki is adott egy hotfixet hozzá, melyet a hivatalos oldalról le lehet tölteni.