Nem először beszél a fejlesztést vezető Ashraf Ismail az Assassin’s Creed 4: Black Flag modern korban játszódó sztorivonaláról, pontosabban arról, hogy ez a szál ezúttal csak opcionális küldetésként jelenik meg. Most viszont kicsit bővebben és pontosabban is belement a dologba.

Mindenekelőtt elmondta, hogy öt alkalommal állunk majd fel az Animusból kötelező jelleggel, ezek 3-4 perces jelenetek lesznek. Ezek mellett ötórányi, teljesen opcionális szabad kószálás is vár ránk a mai időkben. Ennyi kell ugyanis ahhoz, hogy az Abstergo Entertainment épületében megtaláljunk mindent, feltörjük az összes gépet és bejussunk minden szobába. E feladatok átlagosan 20-25 percet vesznek igénybe.

Ráadásul azt is megtudhattuk (innentől AC3 spoiler!), hogy a jövőben történő kalandozás nem csak azt fogja prezentálni, mi történt a világgal az Assassin’s Creed 3 óta, hanem váratlan cameók képében elbúcsúzunk az előző részben elhunyt Desmondtól is.

Az Assassin’s Creed 4: Black Flagre már nem sokat kell várni. Playstation 3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra november 1-jén, PC-re november 19-én, Xbox One-ra november 22-én, míg PS4-re november 29-én érkezik meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!