Darby McDevitt író az Ubisoft Blogon mesélt kicsit arról, miben is tér el egymástól a Black Flag zord kalózkapitánya, Edward Kenway az amerikai polgárháborút végiggyilkoló Connortól, kimondhatatlanabb nevén Ratonhnhaké:ton-tól.

McDevitt Connort egy idealista, de megfáradt hősnek véli, aki addig jár egy utat, amíg meg nem lakoltak azok, akik szemlélete szerint a rossz oldalon állnak. Edward „valamilyen szinten az ellentéte”, hiszen a kapitány csak azért csatlakozik az orgyilkos rendhez, hogy eszközöket szerezzen a kalózkodás általi meggazdagodáshoz.

„Egy megkeseredett emberrel kezdtem. Edward már cinikus volt, önmagában csalódott. Rögös házasságban él, eltávolodott a feleségétől. Szeretné bebizonyítani, hogy ő az a férfi, aki érdemes a nő szerelmére, ezért Nyugat-Indiába megy, ahol aztán minden nagyon gyorsan darabjaira hullik körülötte, így kénytelen a kalózkodás felé fordulni” -- magyarázta McDevitt.

Elmondása szerint a kapitányt többször is megkörnyékezik a Templomosok, mikor látják, hogy nem igazán követi az orgyilkosok krédóját, és Edward ingázik is a két oldal között, mert keres valamit, amivel teljessé teheti az életét. De végül az asszaszinok által jöhet rá, mi az igazán fontos.

Az Assassin's Creed 4: Black Flag november 1-jén érkezik a boltok polcaira Playstation 3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra. PC-re a fejlesztők szerint pár héttel később jön ki, míg az Xbox One és PS4-es kiadások pontos megjelenéséről egyelőre nincsen hír.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Assassin's Creed IV: Black Flag -- Megjelenés: 2013. november 1. (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U) -- Gépigény: Nem ismert