Még ebben a hónapban a polcunkra tehetjük a Fumax kiadó jóvoltából az Assassin’s Creed-sorozat következő könyvét, a Fekete lobogót. A címből már kitűnhet, hogy eme regény nem más, mint a tavaly sikert sikerre halmozó Assassin’s Creed 4: Black Flag írott változata. Az író ezúttal is Oliver Bowden, aki a sorozat többi epizódját, azaz a Reneszánszt, a Testvériséget, a Titkos keresztes háborút, a Jelenéseket és az Árulást is írta.

assassins-creed-fekete-lobogo-borito.jpg

TARTALOM

„Lenyűgözött a csuklyás alak látványa. Szinte hipnotizált a halál végrehajtója, aki az őt körülvevő vérontással mit sem törődve, csak az alkalmas pillanatra várt, hogy lesújthasson.”

A kalózkodás aranykorában járunk, amikor csábít az ismeretlen Újvilág. Edward Kenway, egy gyapjúkereskedő elkényeztetett fia képtelen ellenállni a nyílt tenger, az arany és a kalandos élet vonzásának. Amikor a családi gazdaságot megtámadják, kapva kap a lehetőségen, és megszökik. Hamarosan kora legrettegettebb kalózai között emlegetik a nevét.

A mohóság, a becsvágy és az árulás azonban a nyomába szegődik, és amikor egy megdöbbentő összeesküvés bizonyítékaira bukkan, amely azzal fenyegeti, hogy mindent elpusztít, ami kedves számára, utat enged a kíméletlen megtorlásnak. Így belesodródik az Orgyilkosok és a Templomosok között fennálló évszázados küzdelembe.