Új videóval jelentkezett a várva várt Assassin's Creed III. Ezúttal azonban nem egy megrendezett trailert kaptunk, hanem egy rendes játékmenet-felvételt, melyet ráadásul kommentárral is elláttak a Ubisoftnál -- igaz, a képanyag ezer szóval is felér.



A videóban bemutatják a játék már ismert tulajdonságait, mint a klasszikus szénabálás rejtőzést, vagy épp a tetőről tetőre szökkenést, de láthatunk új mozdulatokat is, például egy ellenfelet Connor könnyedén felakaszt egy fára.

A Ubisoft nagyon sokat dolgozott rajta, hogy a harcok még folyamatosabbak legyenek, így a láncrendszerű gyilkolás minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap. Elrejtőzhetünk akár két ácsorgó ember közé is, mi több, az utca népe immár rengeteg dologra reagál, még az időjárásra is megjegyzést tesznek.

Harc alatt többé nem lehet mágikus gyógyszerekkel javítani az egészségünkön, sőt, Connor nem gyógyul meg alapból, ha picit pihentetjük a bunyók alatt. Csakis akkor erősíthetjük meg ismét a karaktert, ha a küzdelemnek vége, ez viszont azt is jelenti egyben, hogy a játék taktikusabbá, okosabbá válik, hisz kétszer is meg kell gondoljuk, hogy beugrunk-e egy osztagnyi katona közé.

Üldözőinket eztán nem csak futva, de épületeken átbukfencezve is lerázhatjuk, sőt, visszatérnek a sorozat egyik kedvelt elemét jelentő felbérelhető fogdmegek is.

Az Assassin's Creed III konzolokra ősszel, PC-re valamikor később érkezik -- mi már alig bírjuk cérnával!

Friss: A videót magyar felirattal is elláttuk, jó szórakozást!