Az Assassin Creed III-ban Bostont és New Yorkot, valamint az ezeket körülvevő erdőséget keressük fel, miközben az amerikai függetlenségi háború teljes erővel zakatol. Az új helyszín és a korszak rengeteg lehetőséget biztosít arra, hogy a fejlesztők kibővítsék a játékmenetet -- amit meg is tettek. Az idestova két éve készülő folytatásban megreformált kezelés és harcrendszer várja a rajongókat, akik egy teljesen új karakterrel, az indián Connorral ismerkedhetnek meg, illetve tovább mélyíthetik a Desmonddal kialakított kapcsolatukat, merthogy az AC 3-ban is fontos szerepet kap az egykori csapos, sőt most még inkább kulcsfontosságú karakter lesz, mint eddig.

A vezető író, Matt Turner elmondása szerint az eddigieknél jóval több időt töltünk majd Desmonddal, hiszen nagyon fontos szerepe lesz a történetben. Természetesen Turner azt már nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan miről is van szó, de sejthető, hogy valami nagy dolog készülődik, hiszen a sorozat számára kulcsfontosságú 2012. decemberi dátum már nagyon közel van.

„Csak annyit mondhatok, hogy az eddigieknél több időt fogunk tölteni Desmonddal, és így sokat a modern korban is. Nagy része a történetnek, de nem fogok túl sok részletet elárulni, mivel azt szeretném, hogy a játékosok átéljék mindezt.”