Augusztus utolsó napja van, így eljött az ideje a szokásos hóvégi PS Store ajánlónknak. A forró/hűvös hónapban mindenki találhatott kedvének, pénztárcájának megfelelő ajánlatot, a kisebb indiektől kezdve az igazi kritikai sikerekig, melyekbe rengeteg játékórát lehet ölni. Lássuk, mely címekre volt érdemes odafigyelni az elmúlt hetekben!

Strategic Mind: Blitzkrieg

Bár a II. világháborús stratégiai játékok az 1990-es évek közepe-végén, 2000-es évek elején élték virágkorukat, azonban a mai napig feltűnnek a műfajba sorolható alkotások. Ilyen a Strategic Mind: Blitzkrieg, amelyben a Harmadik Birodalom hadseregével kell küldetéseket teljesíteni. Unreal engine 4-es motor kelti életre a történelmi hűséggel elkészített missziókat, melyek között azért vannak „mi lett volna, ha?” jellegűek is. Igaz, a játék nem lett tökéletes, de még így hiánypótló alkotásnak számít, ami csomagban is kapható: a Strategic Mind: The Pacific-ben az óceáni hadszíntéren lehet küzdeni a győzelemért.

Hades

Nem véletlenül lett a Supergiant alkotása már PC-n, az Early Access fázisban kirobbanó siker. Egy jó történet, fantasztikus tervezői döntések, érdekes karakterek, kemény harcok: ezeket mind tartalmazza a Hades címet kapott játék, melyben az alvilágból kell megszökni. Mind a PC-s, mind a konzolos változat remekül sikerült, nem véletlenül kapott adott rá Böjti közel maximális pontszámot. Ebben a játékban még a halál is szórakoztató, szóval induljatok az Olümposzra: az összes forintot megéri!

Ghost of Tsushima: Director’s Cut

A Ghost of Tsushima PS exkluzívként tavaly jelent meg, és közel tökéletes hangulatával bemutatta, hogy a fejlesztők nemcsak ismerik, de szeretik is a japán kultúrát. A szamurájos kaland jó értékeléseket kapott, ugyanakkor volt pár hibája, ami részben a nyitott világból, részben a fantáziátlan bossharcokból eredt. A Sucker Punch alkotása most megkapta bővített, rendezői változatát, mely új tartalmakkal egészítette ki a tavalyi kalandot, nemcsak PS4-en, de immár PS5-ön is.

Psychonauts 2

  • Megjelenés: augusztus 25.
  • Ár: 20990 Ft
  • PS Store adatlap

A Psychonauts folytatására több, mint másfél évtizedet kellett várni, de a várakozás minden egyes percet megért, ugyanis a Psychonauts 2 ugyanolyan őrült, elborult hangulattal rendelkező játék lett, mint amilyen az eredeti volt 2005-ben. Elképesztő karakterek, fergeteges humor, remek pályatervezés: a Double Fine nemcsak egy tökéletes folytatást készített el, de a műfaj egyik csúcsát is, amely nemcsak a rajongóknak, de az akció/platformjátékokat szeretőknek is nagyon erősen ajánlott!