• Az Activision fejeként Bobby Kotick egy igencsak jól megfizetett vezérigazgató
  • A kiadó részvényeseinek egy része szerint kicsit már túlságosan is jól
  • Ők úgy érzik, hogy a kiadó indokolatlanul sokat fizet Kotick szolgálataiért

Bobby Kotick nevével valószínűleg mindenki találkozott már, aki csak egy kicsit is közelebbről követi a játékvilág híreit, és ez nem is véletlen. Az Activision vezérigazgatójaként Kotick gyakorlatilag az egyik legnagyobb és legfajsúlyosabb kiadót vezeti a szakmában, ráadásul, ha ez nem lenne elég, tavaly egy igen csúnya botrány is kirobbant körülötte, mikor hatalmas bónuszokat kapott, miközben a cég, aminek a vezetésével megbízták, összesen 800 dolgozójától volt kénytelen megválni.

Sokan már akkor is elkezdték feszegetni azt a kérdést, hogy vajon miért keres ilyen jól még vezérigazgató kollegáihoz képest is Kotick, és nagyon úgy tűnik, hogy most már az Activision részvényeseinek egy csoportja is kíváncsi a válaszra. Nemrég ugyanis az ezekből a befektetőkből szerveződött csoport egy indítványt terjesztett be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez, melyben amellett érvelnek, hogy Kotick fizetése indokolatlanul magas, saját szavaikkal élve úgy érzik, hogy az Activision-Blizzard több módszerrel is indokolatlanul gazdaggá tette a vezérigazgatóját.

 Az Activision viszont kiállt Kotick mellett, jelezve, hogy Kotick az elmúlt évek alatt hatalmas értékeket teremtett a kiadó részvényeseinek.

bobby-bad-a-ok.png