• Yahya Abdul-Mateen II szerint az Aquaman bohóckodás A chicagói 7-ek tárgyalásához képest
  • De egy színésznek félre kell tennie fenntartásait és különböző szerepeket kell elvállalnia
  • A túlélés receptje, hogy játsszon Csehovot és Aquaman típusú filmben is 

Yahya Abdul-Mateen II, a Berkeley építész hallgatójából lett színész pontosan öt éve robbant be a köztudatba Baz Luhrmann The Get Down című netflixes sorozata révén, azóta pedig Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb alakjává vált. A harminchat éves művész néhány esztendő alatt egészen sűrű filmográfiát épített fel. Vulture-nek adott friss interjújában külön ki is tér arra, hogy jóformán egy nyugodt nyara nem volt, amióta bekerült a filmipar sűrűjébe. A Watchmen széria, a MiKampókéz, az Aquaman, A chicagói 7-ek tárgyalása, az új Mátrix és a Rohammentő színésze a tanulóéveire való emlékezést követően különös pályájáról és a produkciók különbözőségéről nyilatkozott most.

yahya-abdul-mateen-ii-2.jpg
(A kép forrása: Time)

Elárulta, hogy színészként egészen eltérő eszköztárat igényelhetnek az egyes produkciók. „Mindennek az igazságkeresésről kéne szólnia. De néha tisztában kell lenned azzal, hogy [éppen] melyik filmben vagy műfajban játszol. Az Aquaman típusú dolgok bohóckodások. Az Aquaman nem A chicagói 7-ek tárgyalása. Félre kell tenned a fenntartásaid” – ecsetelte, majd kitért arra, hogy érdemes egy színésznek megválogatni a szerepeit. „Annak érdekében, hogy túléld a dolgot és jól végezd a feladatod, be kell szállnod ebbe a játékba. Aztán ravasz módon meg kell lepned a közönséget, a rendezőt vagy saját magad, mint aki nem is számít rá, hogy kap egy Csehov vagy August Wilson szerepet, majd játszik az Aquamanben, és mégis.”

Szerintetek melyik hollywoodi színészeknek sikerült a legtudatosabban felépíteni pályájukat? Yahya Abdul-Mateen II-t mikor kedveltétek meg? Írjátok meg kommentben!