A Gamespy stábjával készített interjújában az Assassin’s Creed III kreatív vezetője elárulta, hogy a PC-s átirat elkészítése során nem fektetnek különösebb hangsúlyt a kezelésre, ezalatt azt értve, hogy kényelmetlennek ígérkezik az egér és billentyűzet kombója, kontrollerrel viszont már jól -- vagy legalábbis jobban -- irányítható lesz az indián harcos kalandja.

„Mindenképpen támogatjuk a PC-t; imádjuk a személyi számítógépeket, de ide gamepad kell. Úgy gondolom, nem fogunk nagy erővel dolgozni egy, a billentyűzet és egér párosához passzoló kezelésen. Ha PC-n szeretnél az Assassin’s Creeddel játszani, akkor kell egy kontroller.” -- Alex Hutchinson

Fontos leszögezni, hogy mindez nem azt jelenti, hogy a játék PC-s átirata egyszerűen nem fog egérrel és klaviatúrával működni, csupán azt, hogy az optimális játékélményhez egy gamepad szükségeltetik -- ennek ellenére azonban már van egy petíció az ügyben, melyet eddig 940 ember írt alá. Mi csak azt reméljük, hogy a PC-s kiadás több területen már nem fog elmaradni a konzolos testvérektől.