A Mega Bloks idehaza nem túlságosan elterjedt -- vagy csak a sok LEGO mellett nem veszem észre --, külföldön viszont lassan felzárkózik az említett nagytestvér mellé (amely mellesleg több ízben is beperelte az elmúlt tíz évben). Talán pont a konkurencia sikerein felbuzdulva -- a LEGO ugye alaposan rákattant a filmes és képregényes témákra --, videojátékokhoz köthető készleteket kezdtek kiszórni. Halo, World of Warcraft, Skylanders és Call of Duty, ezek voltak a repertoárjukban, s most csatlakozik a sorhoz az Assassin’s Creed.

mega-blocks-assassins-creed.jpg

„A Mega Brandsszel közös munkánk lehetővé teszi, hogy új élményekkel gazdagítsuk a hűséges Assassin’s Creed-rajongókat, és új közönséget szerezhessünk” -- mondta Tony Key, a Ubisoft marketing- és értékesítési osztályának alelnöke. „Ez a kollekció szórakoztató módon hozza el a való életben a sorozat szellemét és gazdag történelmi helyszíneit.”

2014 őszétől tehát nem csak videojáték formájában, de valódi Assassin’s Creed figurákkal is játszhatnak a gyerekek és a lelkükben gyerek felnőttek. 

mega-bloks-halo.jpg

Az Assassin's Creed készletekről ugyan még nem közöltek képeket, de a Halo-szett így fest.