A Ubisoft igen furcsa bejelentést tett: az eredetileg DLC formájában megjelent Assassin's Creed: Freedom Cry önálló játékként is megjelenik, méghozzá a napokban! A PC-s változat február 25-től lesz elérhető 14,99 dolláros áron, míg a PS3-as és PS4-es Freedom Cry kicsit korábban, február 18-án kerül fel a PS Store-ba, ugyanennyiért. A játék a jelek szerint nem kap dobozos kiadást, csak letölthető formában lesz elérhető.

"Úgy döntöttünk, az Assassin's Creed: Freedom Cry-t különálló játékként is kiadjuk, hogy mind a rajongók, mint a sorozatot még nem ismerő játékosok örülhessenek az AC-univerzum újabb bővülésének. Az Assassin's Creed: Freedom Cry a széria minden kulcsfontosságú elemét felvonultatja, elvégre kapunk új főhőst, helyszíneket és fegyvereket." -- magyarázta Tony Key, vezető értékesítési menedzser.

Az Assassin's Creed: Freedom Cry egy fekete férfi, Adewale történetét meséli el, aki egykor rabszolga volt, de a politikai korrektségükről híres, nemes kalózok Edward Kenway kapitánysága alatt szabad emberré tették. A Freedom Cry 15 évvel Adewale kalózzá válása után játszódik, mikor is emberünk hajótörést szenved Santo Domingo partjainál, hogy ismét megharcoljon az életéért és szabadságáért.

A Ubisoftra, úgy tűnik, nagyon rájött az Assassin's Creed mánia. Először tavaly ősszel állt elő a kiadó egy új számozott folytatással, az Assassin's Creed 4: Black Flaggel, pár hete pedig a PS Vitás Assassin's Creed: Liberation kapott nagy konzolos és PC-s változatot. Sőt, érkezik egy újabb AC-regény is, magyar nyelven!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!