• Márciusban jelenik meg a Battlefield 5 battle royale játékmódja
  • Az Electronic Arts nem aggódik a házon belüli konkurencia miatt

Kicsit furcsa, hogy az Electronic Arts egyik zászlóshajója, a Battlefield 5 battle royale “újhullámot” meglovagló játékmódja, a Firestorm csak jövő hónapban jelenik meg, de előtte még kiengedik a Respawn éppen erre a játékmódra építkező Apex Legends-ét. Ráadásul úgy, hogy ez utóbbi free-to-play, bár ha emlékeztek, annak idején a Titanfall 2 húzódott meg az éppen aktuális nagyágyú árnyékában... Ja, és bár nem azonos kategória, de ugyanúgy "live service" az Anthem is, ami meg kettejük közt érkezik.

Az Electronic Arts ettől függetlenül nem aggódik, Andrew Wilson, elnök-vezérigazgató elmondta, hogy “Úgy gondoljuk, hogy bár mindkét cím a battle royal zsáner tagja, két nagyon különböző játékról van szó. Úgy látjuk, hogy azoknak a közössége, akik ilyen típusú játékokkal akarnak játszani, több száz millióra tehető”.

Nyilván van valami abban, amit mond, hiszen az Apex LEgends egy pörgős, karakter-orientált csapatjáték, míg a Firestorm legjobb tudomásunk szerint taktikusabb, és járműves harcot is kínál. Meglátjuk márciusban, hogy a közösség hogyan vélekedik erről, de a déja vu nagyon erős érzését nehéz elhesegetni.

battlefield-5-vs-apex-legends.jpg

Ha tetszik a játék, csatlakozzatok Magyarország legnagyobb Apex Legends közösségéhez Facebookon.

apex-legends-hun-logo.jpg