Egyelőre még semmi sem 100%-os információ, lévén csak a WoW.comon keresztül terjesztett, a Blizzard által egyáltalán nem megerősített híranyagról van szó. Még a kiegészítő címe sem biztos: csak a BlizzConon dől majd el, hogy tényleg Cataclysm lesz-e.

A WoW.com újságírói ugyan azt állítják, hogy "több helyről biztosan tudják az információikat", de a BlizzCon előtt kezelje mindenki óvatosan.

A mostani legfrissebb információk alapján a szövetségesek irányítják majd a farkasemberszerű worgeneket és a mind ezidáig semleges goblinok pedig a Horda oldalára álltak.

A Warcraft lore rajongóinak teóriáihoz passzolna ez a két faj. Sokan úgy gondolják, hogy Gilneas emberi népe a tíz év izoláció alatt a worgen fertőzés áldozatául esett, míg a goblinok Kezan szigetére költöztek, amely a Maelstromtől pont délre található. A Maelstrom egy hatalmas vihar Azeroth közepén, amelyet gyakran "kataklizmának" (Cataclysm...) is hívnak.

Bár ez mind jól hangzik, de a Blizzard esetében egyáltalán nem kizárt, hogy mind-mind kamu. Két hét múlva mindenesetre többet tudunk...