• Sok kritika érte a Geforce Partner Programot
  • Az Nvidia úgy döntött, felfüggeszti a kezdeményezést

Az Nvidia gyakorlatilag kigolyózta volna az AMD-t a bejáratott gamer márkanevek közül, amikor partneri programjának módosításával arra kötelezte volna partnercégeit, hogy az egyes gaming brandek alatt csak és kizárólag Nvidia kártyák kerülhesennek forgalomba.

Magyarán, ha az ASUS az ROG laptopokban Nvidia chipeket szeretett volna látni, akkor a szerződés értelmében az azonos márkajelzésű (ROG) laptopok nem kaphattak volna AMD GPU-t. Az első lépések már meg is történtek ezirányba, az Asus az Arez vonalat vezette volna be saját AMD GPU-i számára és msá gyártók is kezdték átrendezni portfóliójukat.

Nem véletlen azonban a feltételes múltidő használata, a negatív visszhang és az AMD válaszreakciója nyomán az Nvidia visszakozik, ahogy az alábbiakból is kiderül:

„Sokat mondtak és írtak mostanság a Geforce Partner Programról. A pletykák, feltételezések és féligazságok jóval túllőttek a valódi célján. Ahelyett, hogy a félreinformálással küzdenénk, úgy döntöttünk, beszüntetjük a programot” – áll a hivatalos közleményben.

nvidia-gtx-1080-ti.jpg