McNab a The Sun napilapban megjelent cikkében John Pollard kijelentésére reagált, miszerint a gyerekeknek nem szabadna a Call of Dutyval játszani, ennek ugyanis szerinte köze volt ahhoz, hogy a 14 éves Callum Green nemrég felakasztotta magát.

„Mindig is voltak olyan emberek, akik azt mondták, hogy a játékok ártalmasak. Valószínűleg ezek olyan emberek, akik aggódtak, mikor bemutatkoztak a hangosfilmek, s kikeltek magukból, mikor megjelentek a színes filmek.

Ugyanaz a vita, csak más médiára levetítve és más generációval. A Call of Dutyt és az ehhez hasonló játékokat ért kritikák alaptalanok, elvégre semmiben sem térnek el azoktól a játékoktól, amikkel mi játszottunk fiatal korunkban. Az ötvenes, hatvanas és hetvenes években a gyerekek játékkatonákkal játszottak, vagy fából faragott fegyverekkel rohangáltak, és lőttek mindenkire -- ami igazából nem nagy eltérés a Call of Dutyhoz képest. A Call of Duty pont olyan, mint a régi játékok; ugyanazokra az alapvető emberi érzésekre hat, csak éppen más formátumban.

Bill Clinton elnöksége alatt az előretörő játékok miatt csökkentették az erőszakot, így ez egy generációs probléma, ami a Call of Duty kritizálását eredményezi -- az emberek egyszerűen nem értik.”

McNab továbbá hozzátette, hogy ezek a játékok talán még jobb példaképként is szolgálnak, mint a valódi emberek, hiszen végeredményben ezek a hősök helyesen cselekednek, s erkölcsösségre tanítják a játékosokat.