Az Epic akár böngészőből is futtatható Unreal Engine 3 nevű motorja ezentúl az USA szárazföldi katonáinak kiképzésében fog segédkezni. A megállapodás az Epic és a kiképzőszimulátor-programokat gyártó Intelligent Decisions között magába foglalja azt is, hogy utóbbi cég az UGN (Unreal Government Network) részévé válik. A Virtual Heroes által létrehozott kezdeményezés lényege, hogy az Egyesült Államok kormányát és hivatalait (például az FBI-t) az Unreal 3 motor felhasználásával segítsék.

Az UGN menedzsere, Jerry Heneghan ezt mondta az egyezményről: „rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az Intelligent Decisions csapatát köszönthetjük az Unreal Government Networknél. Az ID következetesen vezeti a szimulátoripart virtuális kiképzőprogramjaival, és a gyakorlóküldetésekhez használt eszközök adaptálásával.”

Clarence Pape, az Intelligent Decisions részéről elmondta, hogy az Unreal Engine 3-at azért választották, mert jól formálható a megrendelők igényei szerint, nem okoz nehézséget a valós harci helyzetek (időjárás, pályák felépítése, csapatmozgások) szimulálása. Ugyanebből az okból egyeztek bele, hogy összekapcsolódjanak az UGN-nel, akiktől így megkaphatták a motor forráskódját, a már létező szimulációs eszközöket, és teljes technikai támogatást.

Az Unreal 3 motor és a katonai kiképzés esete