Már korábban felreppent a pletyka, hogy a Matt Reeves rendezésében készülő The Batmanben egy fiatal Bruce Wayne kerül a középpontba, ezzel elérve, hogy a film reboot legyen, de a DCEU (hivatalos nevén már Worlds of DC) részét is képezze. S ez a pletyka magában hordozta azt, hogy elbúcsúzunk a pár hét múlva 46. életévét betöltő Ben Afflecktől.

A színész eddig három filmben alakította (véleményem szerint remekül) Sötét Lovagot: a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalában, a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban és Az Igazság Ligájában. Ugyanakkor már régóta kering a pletyka a neten, hogy ilyen-olyan okból Affleck kiszáll a DC filmes projektekből, amikből Az Igazság Ligája és a The Batman esetében producerként szintén kivette a részét.

Ez talán igaz is lesz. A Revenge of the Fans filmes portál értesülései szerint Reeves a The Batmanhez egy 25-30 éves színészt keres, ezzel a korábban pletykált Jake Gyllenhaal is kiesik, már ha mindez igaz, és tényleg Wayne szerepére keresik az új színészt.

batman-ben-affleck-justcie-league.jpg

A portál amúgy egy találkozóról is beszámolt Reeves és Jack Huston (Ben-Hur) között, aki ugyan a maga 35 évével nem fér bele a fenti kritériumba, állítólag őt Harvey Dentnek, a jövendőbeli Kétarcnak szeretnék megszerezni.